29 Nisan 2020 Çarşamba

Tırtıl Kurabiye



Ben kurabiyelerin bazılarının arasına reçel sürüp birbirine yapıştırdım. İsterseniz kurabiyelerin uçlarını çikolata sosuna batırıp, Hindistan cevizi, fındık, fıstık gibi süslemelerle de yapabilirsiniz.


  • Yarım paket margarin oda sıcaklığında
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 çay bardağı şeker
  • 2 adet yumurta
  • 1 adet kabartma tozu
  • 1 adet vanilya
  • Alabildiği kadar un yaklaşık 3 su bardağı ve 1/5 su bardağı
  1. Malzemeleri karıştırarak yumuşak kıvamda ancak ele yapışmayan şekilde bir hamur oluşturun
  2. Daha sonra tepsiye yaratıcılığınıza bağlı olarak tırtıl kurabiye kalıbı ile kurabiyelerinizi şekillendirin.
  3. 160-170 derecelik fırında pembeleşinceye kadar pişirelim.
  4. üzerine pudra şekeri döküp servis edebilirsiniz.
  5. Ve unutmadan mutlaka sevgimizi katıyoruz.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder