29 Nisan 2020 Çarşamba

Köfter Pekmez Lokumu





  • Yarım çay bardağı un
  • Yarım çay bardağı nişasta
  • 2 su bardağı su
  • 1 su bardağı pekmez
Üzeri için;
  • Hindistan cevizi
  1. Un ve nişastayı bir kaseye koyalım 2 bardak su ile açılana kadar karıştıralım
  2. Sonra tencereye koyup üzerine pekmez ekleyelim
  3. Göz göz olana kadar kıvam alana kadar karıştıralım.
  4. Macun gibi bir yapı oluyor
  5. su ile ıslattığınız borcama döküp üzerini düzleştirelim
  6. Buzdolabında 3 saat bekletelim.
  7. Sonra borcamı alıp tatlıyı kenarlarından elimizle hafif ayırıp ters çevirelim.
  8. Sonrada dilimleyerek hindistan cevizi dökelim
  9. Ve unutmadan mutlaka sevgimizi katıyoruz.
Afiyet olsun :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder